Многопрофилната болница  Св. Пантелеймон“ в Ямбол, при необходимост, е в

...
Многопрофилната болница  Св. Пантелеймон“ в Ямбол, при необходимост, е в
Коментари Харесай

МБАЛ - Ямбол има готовност да поеме лечението на бежанци

Многопрофилната болница  „ Св. Пантелеймон “ в Ямбол, при нужда, е в готовност  да поеме безплатното лекуване на 30 бежанци от Украйна, осведомиха от здравното заведение. Втора седмица в града работи и доброволчески пункт в поддръжка на пристигналите украински жители. 

На извършеното съвещание на спешния щаб в Ямбол  шефът на регионалната болница доктор Панайот Диманов увери, че при нужда няма да бъде отказана здравна помощ:

" Те ще бъдат признати в нашата болница, ще бъдат лекувани, никой няма да върнем, както сме го правили и предходните емигрантски рецесии. Имаме подготвеност и няма да върнем нито един пациент, който се нуждае. "  

Към момента в региона има регистрирани 72 украински жители, главно майки с деца, сред които и няколко бебета. Състоянието на всички е положително, потърсена е помощ за единични случаи. Междувременно от доброволческия пункт в Ямбол също оказва поддръжка с хранителни артикули и движимости от първа нужда. Оксана Легко, която е координатор в пункта споделя:



" Какво ме впечатли, че хората не могат да вземат неща, тях ги е позор. Те са привикнали да градят своя живот, да работят, а сего се трансформират в просяци. "  

През идната седмица чиновници от Държавната организация по бежанците ще посетят настанените в ямболски бази, с цел да започва процедурата по уреждането на техния статут.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР